Pages

Monday, 3 December 2018

کاڌا جيڪي خالي پيٽ نہ کائڻ کپن

کاڌا جيڪي خالي پيٽ نہ کائڻ کپن

"دريا خان سنڌي"

ڇا اوهان ڄاڻو ٿا خالي پيٽ اهڙيون غذائون کائڻ صحت لاءِ نقصانڪار ثابت ٿي سگهن ٿيون. هتي اسان اوهان کي اهڙيون غذائون ٻڌائينداسين جن کي اوهان کي خالي پيٽ کائڻ کان پرھيز ڪرڻ کپي.  

پيسٽري يا ڪيڪ وغيرھ :
خالي پيٽ ڪيڪ يا پيسٽرين جھڙين غذائن کان پاسو ڪرڻ کپي جيڪي خالي پيٽ معدي ۽ آنڊن لاءِ سٺيون نہ ٿيون هجن ۽ مختلف گئسون پيدا ڪري معدي ۽ آنڊن لاءِ مسئلا پيدا ڪري سگهن ٿيون.

مٺائي :
صبح  جو اٿڻ سان خالي پيٽ مٺاڻ پتي لاءِ نقصانڪار آهي ان سان شڳر جو خطرو وڌي وڃي ٿو. 

ڏهي :
خالي پيٽ ڏهي کائڻ سان پيٽ ۾ هائيڊرو ڪلورڪ ايسڊ پيدا ٿي ويندي آهي جيڪا اوهان جي پيٽ ۾ موجود ليڪٽڪ ايسڊ بيڪٽيريا کي ختم ڪندي آهي جيڪو اوهان جي جسم لاءِ فائديمند آهي. ان ڪري خالي پيٽ ڏهي فائديمند ناهي. 

زيتون :
زيتون ۾ خام ريشا پاتا وڃن ٿا جنھن کي خالي پيٽ کائڻ سان بلغم واري جهلي متاثر ٿئي ٿي انڪري ان کي خالي پيٽ کائڻ مفيد ناهي. 

ٽماٽو :
ٽماٽر ۾ ٽينڪ ايسڊ جي مقدار گهڻي هجي ٿي جنھن کي خالي پيٽ کائڻ سان معدي ۾ تيزابيت جو خطرو وڌي وڃي ٿو. ان تیزابیت سان گيسٽرڪ السر بہ ٿي سگهي ٿو. 

کيرو ۽ سبز رنگ جون سبزيون :
ڪچيون سبزين ۾ امينو ايسڊ گهڻو ٿئي ٿو جيڪو خالي پيٽ معدي لاءِ وڌيڪ نقصانڪار آهي. انهن سبزين کي خالي پيٽ کائڻ سان سيني جي جلن ۽ پيٽ ۾ سور جهڙن مسئلن کي منھن ڏيڻ پئجي سگهجي ٿو. 

ڪيلا :
خالي معدي سان ڪيلا کائڻ سان جسم ۾ میگنیشیم جي مقدار وڌي سگهجي ٿي جيڪا رت ۾ شامل ٿي ڪري دل لاءِ نقصانڪار ثابت ٿي سگهي ٿي. 

مصالا :
صبحو جو خالي پيٽ سان مصالي جات وارا کاڌا کائڻ سان پيٽ جي جلن جھڙن مسئلن کان سوا ھاضمي واري سرشتي ۾ مختلف مسئلا پيدا ٿي سگهن ٿا. 


ڪولڊرنڪس :
خالي معدي سان ڪولڊرنڪ جو استعمال پيٽ تائين رت پھچڻ جي رفتار کي گهٽ ڪري ٿو جنھن کان پوءِ کاڌو هضم ٿيڻ ۾ وقت لڳندو آهي ۽ ٻيا مسئلا ۽ خطرا پڻ وڌي وڃن ٿا.

کٽو ڳاڙھو ميوو :
کٽن ڳاڙھن ميون ۾ هڪ اهڙو ايسڊ ٿئي ٿو جيڪو خالي پيٽ کائڻ سان سيني جي جلن جو ڪارڻ ٿئي ٿو. ان سان گيسٽرڪ السر کي بہ منھن ڏيڻ پئجي سگهجي ٿو

No comments:

Post a Comment